Restaurant japonez Itadaki Sushi – esente tari si nobile jason bates Koolhunt.ro – Vezi Bucurestiul cu alti ochi
In proaspatul hotspot din zona Floreasca, mai precis pe Str. Banu Andronache, a rasarit de foarte putin timp (cca 3 saptamani) o mica bijuterie de local care ilustreaza perfect ideea ca nu e nevoie de sute de metri patrati si de armate de chelneri jason bates pentru a crea o experienta deosebita. Ba dimpotriva.
Itadaki (care in limba japoneza inseamna victorie ) este un local extrem de mic si de cochet in care arta japoneza a prepararii jason bates si servirii mancarii este completata de ospitalitatea romaneasca. Avem la dispozitie o masa de bar pentru 6 persoane in interior sau 2 masute de 1-2 persoane, fiecare amplasate in fata restaurantului, pe trotuar. Si sunt sanse foarte mari ca unul dintre proprietari sa va intampine si sa va povesteasca despre preparatele din meniu, nu inainte insa de a va zambi. Atmosfera este deci una care indeamna la socializare. La oricare dintre mese te-ai aseza, vei auzi invariabil conversatiile vecinilor si vei putea fi auzit. Dar ceva imi spune ca oamenii care frecventeaza acest loc sunt deschisi catre a socializa cu tine, daca arati deschidere, jason bates sau suficient de discreti, daca e nevoie.
Preparate japoneze, desigur :) Dar nu numai sushi , asa cum ne sugereaza denumirea. Ci o paleta interesanta de feluri incepand cu supe si pachetele fine cu umpluturi diverse, jason bates mergand pana la feluri principale din carne de vita, dorada preparata in stil japonez sau o mare varietate jason bates de sushi si finalizand cu cateva (putine dar superbe) variante de desert.
In calitate de proaspat prozelit al minunatiei numite sushi , fiecare incursiune intr-un jason bates astfel de local este pentru mine un prilej de instruire , descoperire, dar mai ales desfatare. Meniul insiruie cuminte o multitudine de preparate, fie ele rulouri clasice de orez (pe numele lor maki sau futomaki jason bates , in functie de diametrul ruloului si de varietatea umpluturii si a invelitorii), fie ele aranjamente de orez peste care troneaza o bucata de peste crud (pe numele lor nigirizushi ). Rulourile sunt atat de felurite incat poate dura un sfert de ora numai pentru a citi meniul: jason bates invelisul poate fi din alge, din tempura, din tobiko (icre fine si colorate), din legume, iar lista poate continua. Din dorinta de a fi surprinsi, jason bates am ales un platou Sumo, care contine 18 imbucaturi de sushi , pe care l-am completat cu o portie de California Rolls , o minunatie jason bates de rulou cu invelis de tobiko si interior de crab si avocado. Platoul jason bates a fost exact cat trebuia de mare pentru doua persoane, mai ales in ceea ce priveste cantitatea de wasabi pusa la dispozitie :) Pentru jason bates aceia dintre voi care, ca si mine, sunt abia la inceputul incursiunii pe aceste taramuri culinare, wasabi este un praf verde si cam iute, realizat din radacina unei plante omonime. Proprietatile dezinfectante ale acestui praf sunt de notorietate, motiv pentru care unii cunoscatori sustin ca intocmai acest praf este cel care ne protejeaza de toxiinfectii alimentare, chiar daca mancam carne nepreparata termic. Intrucat nu sunt un fan wasabi, sau poate inca nu stapanesc prea dibaci arta cuprinderii ruloului intre bete, dezmierdarea ruloului cu putin wasabi iar apoi scufundarea lui usoara in sosul de soia si acoperirea lui cu o feliuta de ghimbir murat, m-am abtinut de la wasabi . Cu toate acestea, nu am patit vreo suferinta pentru ca, asa cum se simtea la miros si la gust, toate ingredientele folosite de bucatarii jason bates de la Itadaki sunt extrem de proaspete mereu. Preferatele mele au devenit jason bates nigirizushi si rulourile cu tobiko sau tempura . Nigirizushi (adica aranjamentele de orez cu peste crud deasupra) sunt de departe cea mai placuta si delectanta surpriza a familiei de sushi : gustul pestelui este atat de diafan si de proaspat incat nu imi dau seama cand am terminat toate bucatile de nigirizushi din fata mea :( Spectaculoase au fost si rulourile umplute cu icre rosii sau cele invelite cu tobiko , dar nici rulourile invelite in tempura sau in susan nu m-au dezamagit.
La final am incercat si o inghetata japoneza, curioasa peste masura. Sortimentele disponibile wasabi , ceai verde si susan au fost foarte diferite intre ele dar s-au completat surprinzator de bine. Inghetata de wasabi a fost dulceaga la inceput, pentru a incheia intr-un nota calduros de piscatoare, cea de susan era ceva mai consistenta si mai dulce, aproape ca un nougat glacé de prin partile europene jason bates iar ceaiul verde era ca o stropitoare de gradina pe timp de vara: racoritoare si exploziva. Asa da!
Cash spre credit, cum ne putem astepta la orice local care prepara jason bates si serveste sushi . In niciun caz exorbitant si in orice caz calitatea preparatelor acopera pana la ultimul banut. Un platou cu 18 imbucaturi de sushi costa 156 lei, o portie separata cu 4 rulouri costa in jur de 25 lei, iar un pahar de vin costa 20 lei. Per total, 2 persoane pot manca exact atat cat e sanatos si bine cu aproximativ 230 lei, daca opteaza si
In proaspatul hotspot din zona Floreasca, mai precis pe Str. Banu Andronache, a rasarit de foarte putin timp (cca 3 saptamani) o mica bijuterie de local care ilustreaza perfect ideea ca nu e nevoie de sute de metri patrati si de armate de chelneri jason bates pentru a crea o experienta deosebita. Ba dimpotriva.
Itadaki (care in limba japoneza inseamna victorie ) este un local extrem de mic si de cochet in care arta japoneza a prepararii jason bates si servirii mancarii este completata de ospitalitatea romaneasca. Avem la dispozitie o masa de bar pentru 6 persoane in interior sau 2 masute de 1-2 persoane, fiecare amplasate in fata restaurantului, pe trotuar. Si sunt sanse foarte mari ca unul dintre proprietari sa va intampine si sa va povesteasca despre preparatele din meniu, nu inainte insa de a va zambi. Atmosfera este deci una care indeamna la socializare. La oricare dintre mese te-ai aseza, vei auzi invariabil conversatiile vecinilor si vei putea fi auzit. Dar ceva imi spune ca oamenii care frecventeaza acest loc sunt deschisi catre a socializa cu tine, daca arati deschidere, jason bates sau suficient de discreti, daca e nevoie.
Preparate japoneze, desigur :) Dar nu numai sushi , asa cum ne sugereaza denumirea. Ci o paleta interesanta de feluri incepand cu supe si pachetele fine cu umpluturi diverse, jason bates mergand pana la feluri principale din carne de vita, dorada preparata in stil japonez sau o mare varietate jason bates de sushi si finalizand cu cateva (putine dar superbe) variante de desert.
In calitate de proaspat prozelit al minunatiei numite sushi , fiecare incursiune intr-un jason bates astfel de local este pentru mine un prilej de instruire , descoperire, dar mai ales desfatare. Meniul insiruie cuminte o multitudine de preparate, fie ele rulouri clasice de orez (pe numele lor maki sau futomaki jason bates , in functie de diametrul ruloului si de varietatea umpluturii si a invelitorii), fie ele aranjamente de orez peste care troneaza o bucata de peste crud (pe numele lor nigirizushi ). Rulourile sunt atat de felurite incat poate dura un sfert de ora numai pentru a citi meniul: jason bates invelisul poate fi din alge, din tempura, din tobiko (icre fine si colorate), din legume, iar lista poate continua. Din dorinta de a fi surprinsi, jason bates am ales un platou Sumo, care contine 18 imbucaturi de sushi , pe care l-am completat cu o portie de California Rolls , o minunatie jason bates de rulou cu invelis de tobiko si interior de crab si avocado. Platoul jason bates a fost exact cat trebuia de mare pentru doua persoane, mai ales in ceea ce priveste cantitatea de wasabi pusa la dispozitie :) Pentru jason bates aceia dintre voi care, ca si mine, sunt abia la inceputul incursiunii pe aceste taramuri culinare, wasabi este un praf verde si cam iute, realizat din radacina unei plante omonime. Proprietatile dezinfectante ale acestui praf sunt de notorietate, motiv pentru care unii cunoscatori sustin ca intocmai acest praf este cel care ne protejeaza de toxiinfectii alimentare, chiar daca mancam carne nepreparata termic. Intrucat nu sunt un fan wasabi, sau poate inca nu stapanesc prea dibaci arta cuprinderii ruloului intre bete, dezmierdarea ruloului cu putin wasabi iar apoi scufundarea lui usoara in sosul de soia si acoperirea lui cu o feliuta de ghimbir murat, m-am abtinut de la wasabi . Cu toate acestea, nu am patit vreo suferinta pentru ca, asa cum se simtea la miros si la gust, toate ingredientele folosite de bucatarii jason bates de la Itadaki sunt extrem de proaspete mereu. Preferatele mele au devenit jason bates nigirizushi si rulourile cu tobiko sau tempura . Nigirizushi (adica aranjamentele de orez cu peste crud deasupra) sunt de departe cea mai placuta si delectanta surpriza a familiei de sushi : gustul pestelui este atat de diafan si de proaspat incat nu imi dau seama cand am terminat toate bucatile de nigirizushi din fata mea :( Spectaculoase au fost si rulourile umplute cu icre rosii sau cele invelite cu tobiko , dar nici rulourile invelite in tempura sau in susan nu m-au dezamagit.
La final am incercat si o inghetata japoneza, curioasa peste masura. Sortimentele disponibile wasabi , ceai verde si susan au fost foarte diferite intre ele dar s-au completat surprinzator de bine. Inghetata de wasabi a fost dulceaga la inceput, pentru a incheia intr-un nota calduros de piscatoare, cea de susan era ceva mai consistenta si mai dulce, aproape ca un nougat glacé de prin partile europene jason bates iar ceaiul verde era ca o stropitoare de gradina pe timp de vara: racoritoare si exploziva. Asa da!
Cash spre credit, cum ne putem astepta la orice local care prepara jason bates si serveste sushi . In niciun caz exorbitant si in orice caz calitatea preparatelor acopera pana la ultimul banut. Un platou cu 18 imbucaturi de sushi costa 156 lei, o portie separata cu 4 rulouri costa in jur de 25 lei, iar un pahar de vin costa 20 lei. Per total, 2 persoane pot manca exact atat cat e sanatos si bine cu aproximativ 230 lei, daca opteaza si
No comments:
Post a Comment