Thursday, February 13, 2014

Cat mi-am dorit mai demult sa antichizez niste trepte de lemn,am incercat cu baituri de diferite cul


Esti aici: Home »
Mă bate gândul de o vreme bună să încep o nouă serie de articole, cu caracter practic, în care sa explic, simplu și pe întelesul celor ce iubesc meșteritul o parte din secretele container cafe tâmplăriei. Imaginile din fabrică nu vor lipsi, idei pentru acasă, pentru detalii mărunte de execuție sau soluții container cafe largi pentru practica mai de anvergură. Nu-s doct în această meserie, nici nu pretind, doar îmi crește sufletul la gândul că tocmai mi-am achiziționat un garaj și ar trebui să aibe dimensiuni de hală pentru ca să cuprindă toate ideile mele. Pe care aici am ales sa le împart cu voi.
Fabrica de mobilă va fi sursa principală a articolelor și a imaginilor, locul de unde sper ca talentul de fotograf pe care nu-l am să poată fi compensat de entuziasmul cu care abordez această nouă direcție. container cafe
Pentru început, o metodă de învechire/patinare a lemnului de stejar , Iron Buffing în engleză – cu efect de evidențiere a fibrei lemnului ce se poate descrie aproape în analogie cu un efect 3D pentru lemn.
Ingrediente: oțet de vin alb + sârmă pentru vase și cuie. Se degresează extrem de bine fierul sau se pot utiliza piese noi, dar și acelea degresate de orice produs uleios, impurități organice, vreau sa spun curat lună bec . Într-un recipient de plastic, cu fundul plat, se lasă câteva zile să se macereze fierul în oțet. Cu căt este mai fină sârma din împletitură, container cafe cu atât efectul de dizolvare va fi mai puternic. Se filtrează apoi soluția, pentru a elimina părțile metalice, bavurile sau pilitura rezultată.
Cu o pensulă deasă se aplică pe lemnul curat soluția în mai multe straturi. Efectul nu este unul de vopsire ci mai mult de impregnare. Lemnul se schimbă la față într-un mod miraculos, textura fibrei se evidențiază și culorile pot parcurge o paletă largă de nuanțe, de la cenușiu de cărbune, maro-roșcat ca și de ceai cu efecte albăstrui, roșii sau portocalii nemaivăzute, până atunci container cafe la lemnul de stejar masiv .
Taninul propriu lemnului container cafe de stejar reacționează chimic cu aceasta soluție și produce în general nuanțe de gri, mergând spre negru, după aplicarea container cafe mai multor straturi container cafe concomitente. Efectul final este de tratament antichizant, de îmbătrânire a lemnului, iar imaginația vă poate creea rezultate extrem de surprinzătoare.
Alegeți căte straturi doriți sa aplicați și acordați-i lemnului timp sa reacționeze. Finisajul este mai pretențios pentru suprafețe container cafe mari (parchet) container cafe și mai ușor de realizat pe suprafete mici (mâner de cuțit). Ulterior, după stabilizarea culorii puteți proteja lemnul băițuit astfel cu un lac protector, recomandabil unul poliuretanic.
Mincu L. says:
Cat mi-am dorit mai demult sa antichizez niste trepte de lemn,am incercat cu baituri de diferite culori, am frecat lemnul in lungul fibrei ca sa ramana in relief fibra, container cafe dar s-a acoperit la fel doar ca este in relief ca si cum ar fi uzata si reconditionata. Intrebarea este numai la lemnul de stejar se poate aplica solutia de otet sau merge si la alte tipuri de lemn? Sau ce solutii mai stiti, mie i-mi place mult de tot si cred ca este pe lemn de stejar asta, are fibra practic alba si restul lemnului este gri sau negru, cum se poate realiza ? Eu am mai reusit ceva dar este foarte laborios, intai dau cu bait slefuiesc dupa aceia dau cu tempera care intra in fibra slefuita, si finisez cu lac .
finisajele sunt in sine o procedura laborioasa, container cafe iar etapele care trebuie parcurse pot diferi de la culoare si structura fibrei. Minim 2 etape, dar pot fi si 5-6 pasi. Puteti folosi si leșie, adică apă cu cenușă, container cafe care funcționează ca un baiț. Pentru aspectul de fibra in relief va recomand sa periati cu o perie de lemn sau cu o masina de periat suprafata. Acest procedeu scoate elementele mai moi din lemn si textura devine oarecum valurita. Stejarul se preteaza datorita duritatii lemnului, bradul se șlefuiește prin periere, nu rezistă ca și stejarul.
Your Name *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Din container cafe arhiva : Imagini din fabrica de mobila, reale si neprelucrate Cand eram copil, obligatoriu si fara optiune am fost participant la excursiile “cu clasa”. Manastirile din Moldova, Gradina Botanica container cafe din
Atmosfera interioarelor clasice franceze, intr-o casa suedeza! Aceasta superba casa veche, a fost construita in 1972 in Suedia. Ani mai tarziu casa a fost renovata in stil Gustav. *Stilul Gustav isi are
Pentru bucătărese cu drag de bucătării … un suport pentru cartea de bucate Ea, pisicindu-se pe lângă el îi spune suav : Iubitule, du-mă într-un loc unde nu am mai fost niciodată … El, sec : Draga mea, în
Ghid de calatorie | China – 2 dintre cele mai vechi con

No comments:

Post a Comment